Brood bakken
voorbereiding
schort
roerkom
roerlepel
grote lepel
klein kopje warm water
+/- 250 gr tarwebloem ( gemengt met volkorenbloem )
1 zakje gist
1/2 eetlepel olie
1/2 theelepel zout
ovenwanten
roostertjes van de oven met bakpapier
Aan tafel
Warm water in de kom geven
kinderen die helpen, max 2, mouwen opstropen
Kind mag de gist erin strooien, roeren
om en om een kind 3 lepels bloem in de kom, een ander gaat roeren / wissel
tussendoor olie en zout erin
dit zo lang doen tot het te zwaar wordt voor de kinderen om te roeren
overnemen, afmaken tot het soepele deeg niet meer kleeft.
voldoende bloem erin geven zodat de kinderen geen plakkerige handen krijgen
goed doorkneden
oven voorverwarmen 250 °
kinderen mogen aan tafel broodjes vormen
‚Maak en schoteltje van je handen’ bloem erin strooien
stukje deeg uitdelen, laten kneden, niet plukken !
voordoen: plat maken, oprollen, vormen… ( niet te lang laten kneden ’moet nu gebakken’)
Broodjes op een rooster met bakpapier laten leggen, als de tijd er is 20 min laten rijzen.
( afdekken )
( Drakenbrood zie foto, met schaar erin knippen )
met water besprenkelen in de oven
+/- 15 minuten laten bakken, een heel brood zeker een half uurtje
Gino
24.02.2014
om 23:09
Barbara
25.02.2014
om 20:47